ترمیم کامپوزیت دندان زمانی صورت میگیرد که دندان شما دچار تغییر رنگ شده یا به دلایل مختلف ترک خورده یا شکسته است. در پروسه ترمیم به وسیله کامپوزیت، دندان کمی تراش داده میشود و در مرحله بعدی مواد کامپوزیتی روی آن قرار داده میشود.
مراحل
دندانپزشک ابتدا در ناحیه دندانهای پوسیده شده بیحسی تزریق میکند تا لثه و فک اطراف دندان را بیحس کند. سپس از فرز برای از بین بردن پوسیدگی استفاده میکند.بعد از این که دندانپزشک پوسیدگی را برطرف و دندان را آماده کرد، مواد پر کردن را داخل حفره قرار میدهد. روش خاصی که برای پر کردن استفاده میشود بستگی به نوع مواد دارد. کامپوزیتها متداولترین پر کنندهها بوده و رنگشان مشابه رنگ دندانها است.
وقتی دندانپزشک در ابتدا کامپوزیت را داخل حفره قرار میدهد به صورت خمیر است. به همین خاطر پس از قرار گرفتن در سوراخ، خمیر کامپوزیت شکل دقیق محل مورد نظر را بخود میگیرد. کامپوزیتها لایه لایه قرار میگیرند. تا جایی که در نهایت پوسیدگی را کاملاً پر کنند. بعد از اینکه هر لایه به درستی قرار گرفت و شکل گرفت. سپس باید در محل مورد نظر فیکس و محکم شود. این کار با استفاده از یک نور ماوراء بنفش روشن انجام میگیرد تا در فرآیندی سفت شوند.
در نهایت کامپوزیت پوسیدگی را کاملاً پر کرده به گونهای که ظاهر آن بسیار طبیعی به نظر میرسد و عملکرد دندان را هم دوباره عادی و صحیح میکند. در آخر دندانپزشک با ابزارهای خود سطح آن را به خوبی صیقلی و خوش فرم میکند.
بیماران مناسب
کامپوزیت برای افرادی که مشکلات دندانی جزئی دارند و به دنبال درمان زیبایی هستند تا لبخندی زیباتر به آنها بدهد، مناسب است. کامپوزیت میتواند برای رفع مشکلات دندانی زیر استفاده شود:
- دندانهای تغییر رنگ یا زرد
- دندانهای پوسیده
- دندانهای شکسته
- دندانهای بریده شده
- دندانهای کمی کج
- فاصله بین دندانها
آثار
– ایجاد لبخند زیبا
– تخریب کمتر ساختار طبیعی دندان
– پشتیبانی از ساختار باقیمانده دندان
– کاهش احتمال حساسیت و ناراحتی دندان
مراقبتها
– خودداری از خوردن غذاها و نوشیدنیهای سرد و گرم و همچنین غذاهای سفت، ترد و چسبنده
– استفاده مداوم از مسواک و نخ دندان
– استفاده از فلوراید
– مراجعه منظم به دندانپزشک